Blog

aug 1, 2017

10 succestips voor Hoog Sensitieve Ondernemers

Categorie: Ondernemen 
Ingestuurd door: Barbera

10 succestips HSO HSP
Jij wilt toch ook succesvol zijn als ondernemer?


Een van de meest lonende onderdelen van het hebben van succes, is dat het je in staat stelt om wat jij hebt geleerd te delen met anderen. Daarom heb ik een lijst samengesteld met de top 10 tips die ik jou mee zou willen geven als Hoog Sensitieve Ondernemer op jouw eigen pad naar het creëren van een succesvol bedrijf waar jij blij van wordt. Ik hoop dat je er wat aan hebt...

 

Twijfel je of je een hoog sensitieve ondernemer bent? Doe dan de quiz!


Volg je droom

Volg je droom HSO HSP

Je zult een veel gelukkig leven hebben als je er gewoon voor gaat en je passie volgt. Die mensen die hun tijd besteden aan die dingen waar ze van houden, zijn gewoonlijk ook diegenen die het meeste van hun leven genieten. Zij zijn ook diegenen die het risico genomen hebben om hun droom te volgen en het leven voor henzelf te creëren waar je altijd van droomden.


Doe iets goeds

Als jij geen positief verschil maakt in het leven van anderen, dan zou je geen bedrijf moeten hebben. Bedrijven hebben de verantwoordelijkheid een verschil te maken in deze wereld, voor hun medewerkers, voor hun klanten, voor iedereen.


Geloof in jouw idee

Geloven in jezelf en geloven in jouw bedrijfsideeën maakt het verschil tussen succes en falen. Als jij niet trots bent op jouw idee en niet gelooft in jouw plannen, waarom zou iemand anders dat dan wel zijn of doen?


Heb plezier

Heb plezier HSO HSP

Plezier hebben is een van de belangrijkste (en onderschatte) ingrediënten van elk succesvol bedrijf. Als jij geen plezier hebt in je eigen bedrijf dan is het waarschijnlijk hoog tijd dat je wat anders gaat doen.


Geef niet op

Elk avontuur dat ik ben aangegaan, of dat nu het starten van mijn bedrijf of voor het eerst alleen op vakantie gaan was, had momenten waarin de makkelijkste oplossing was om maar gewoon op te geven. Door gewoon niet op te geven, jezelf af te stoffen en het opnieuw te proberen, zul je versteld staan van wat jij allemaal kunt bereiken.


Blijf jezelf uitdagen

Als jij je ideeën niet noteert, kun je ze weer vergeten zijn de volgende ochtend. Maak lijsten waarop jij opschrijft wat je ideeën en wat je doelen zijn en je zult versteld staan van de resultaten.


Leer delegeren

Leer delegeren HSP HSPDelegeren is een van de sleutelvaardigheden die elke ondernemer moet leren. Als je mensen kunt vinden die taken van je overnemen waar jij niet of minder goed in bent, dan maakt dat jou vrij om te doen waar je wel goed in bent en om plannen te maken voor de toekomst. Het maakt ook tijd vrij die je kunt doorbrengen met je familie en vrienden en dat is minstens zo belangrijk.


Zorg goed voor je team

Als jouw team lol heeft en oprecht geeft om anderen, dan zullen ze veel meer plezier beleven aan hun werk en dus beter werk afleveren. Ga op zoek naar mensen die kijken naar het beste in anderen, prijzen in plaats van kritiseren en houden van hun vak.


Kom in actie

Kom in actie HSP HSOIn plaats van op de bank te blijven zitten en TV te kijken of achter de computer te blijven hangen, kom in actie en ga de wereld in. Er zijn zoveel fascinerende mensen om te ontmoeten, spannende avonturen om te beleven en belonende uitdagingen om te overwinnen dat je geen tijd moet verspillen.

Als mensen slechte dingen over je zeggen, bewijs hun ongelijk
Sommige mensen proberen zich aan je vast te klampen als je succes hebt. Weer anderen vinden het nodig om jou en je bedrijf neer te halen. Het beste wat je kunt doen is deze mensen niet alleen negeren, maar hen ook bewijzen dat ze het mis hebben op elke manier die je kunt.


Wil jij ook succesvol zijn? Ja? Download dan mijn checklist om te kijken of jij een hoogsensitieve ondernemer bent.

HSO Checklist

 

Ben je benieuwd naar jouw persoonlijke strategie als Hoogsensitieve Ondernemer? Plan dan een gratis afspraak met mij.

Plan een afspraak HSP HSO

 
Download de Overtuigingen Transformatie Tool

 

 

 

Wij hebben ook een hekel aan spam!

Wil je meer vrijheid & helderheid in je leven?

Plan jouw Doorbraak Sessie!