Blog

mei 7, 2016

8 voordelen die hooggevoelige mensen hebben in het zaken doen

Categorie: Ondernemen 
Ingestuurd door: Admin

HSP bedrijf 2beinbalance arnhemHooggevoelige mensen zijn 'anders', maar anders op een manier die het zakenleven nodig heeft. De hooggevoelige persoon ziet dingen op een manier die andere mensen niet kunnen zien. Hierdoor zijn ze geweldige innovatoren. Dit zijn de mensen waarvan je wil dat ze jouw bedrijf runnen. Deze mensen wil je in jouw creatieve team om zo je bedrijf op het scherpst van de snede te laten opereren. Dankzij hun invloed zal jouw bedrijf onderscheidend zijn, omdat ze komen met vernieuwende ideeën en omdat ze bestaande ideeën naar een hoger niveau kunnen tillen.

Hier zijn 8 karakter eigenschappen van hooggevoelige mensen die hen tot exceptionele bedrijfsleiders maken:

1. Emotioneel bewustzijn

Hooggevoelige mensen zijn zich bewust van hun innerlijke emotionele werkingen. Ze voelen emoties als blijdschap, vreugde, liefde, dankbaarheid, opwinding en passie veel dieper dan de gemiddelde persoon. Ook ervaren zij pijn, ongemak en hun fysieke gewaarwordingen veel intenser.

Omdat hun ideeën, gedachten en ervaringen vaak rijker en diepgaander zijn, zijn ze begiftigd met een groter inzicht in wat de mens nodig heeft om zich geraakt te voelen. En omdat ze begrijpen wat mensen emotioneel raakt, weten ze hoe ze klanten vangen met creatieve producten en ideeën. Dat maakt hen ontegenzeggelijk een zeer waardevolle toevoeging in het bedrijfsleven.

2. Grote empathie

Van nature hebben hooggevoelige mensen een natuurlijk, diepe empathie richting anderen en dat maakt hen tot krachtige leiders, leraren, coaches, gidsen en mentoren. De hooggevoelige personen (HSP-ers) zijn volledig afgestemd op de gevoelens ervaringen van anderen. Dit stelt hen in staat om de negatieve bui van een ander te stoppen voor deze te ver doorslaat.

Hun compassie maakt hen tot goede balans bewaarders in uitdagende situaties. Vanwege hun empathie hebben ze de neiging te reageren op de emoties van anderen. Dit geeft hen inzicht om de situatie te kalmeren, de spanning weg te halen en te komen met praktische oplossingen. Als de emoties in anderen positief zijn, dan kan de hooggevoelige mens deze emoties gebruiken om het team te inspireren en te motiveren.

3. Toegewijd aan eerlijkheid en gerechtigheid

De hooggevoelige persoon (HSP) staat voor wat juist is. Al hun zintuigen zijn versterkt en dit zorgt ervoor dat ze meer op gevoel leven dan op verstand. Dit zorgt er ook voor dat ze meer 'relatie georiënteerd' zijn dan 'agenda georiënteerd'. Omdat hun gevoeligheden en inzichten een andere focus hebben, zorgen zij ervoor dat alle bedachte ideeën ten goede komen aan de gerechtigheid van het hele systeem. Alle zakelijke communicatie is gericht op vooruitziende, in plaats van kortzichtig, overeenkomsten.

De hooggevoelige mens heeft precies wat nodig is om alle facetten van het bedrijf te kunnen veranderen. Dit komt vanwege hun streven naar gerechtigheid en een leven dat gebaseerd is op eerlijkheid en integriteit. Ze zijn er nooit op uit om hebzuchtig een deal te sluiten. Voor hen zit er geen gerechtigheid in hebzucht en hierdoor zijn ze je grootste bondgenoten.

4. Leiders

HSP-ers zijn gecommitteerd aan het creëren van dynamische, productieve, waarde-gebaseerde organisaties die mensen in dienst hebben die gepassioneerd zijn over hun werk. Ze geven andere mensen veel ruimte om te groeien en geven hen een gerespecteerd en een waardevol gevoel. Ze zijn kort en bondig in het aansturen van diegenen die zij managen en zijn duidelijk over hun rollen en verantwoordelijkheden, hierdoor ontstaat een minimum aan verwarring.

Ze zijn geen voorstanders van micro-managment en het niet hebben van vertrouwen in je team. Ze stellen liever anderen in staat om creatief om te gaan met het verder ontwikkelen van hun eigen vaardigheden om zo een volgende stap in hun carrière te kunnen maken.

Innovatie gebeurd nooit in een vacuüm, dus de hooggevoelige mens waarderen, bouwen en onderhouden grote netwerken van mensen, activa en vestigingen. Samenwerking staat hoog in het vaandel, omdat diversiteit hen wisselende gezichtspunten biedt om zo het volledige spectrum aan problemen die zich kunnen voordoen, zowel op economisch, technologisch als financieel gebied, te kunnen grijpen

HSP-ers zijn afgestemd op elk aspect van hun bedrijf en dit stelt hen in staat om met helderheid te kunnen zien wat er moet gebeuren om competitief te blijven en zo een streepje voor te hebben op de rest. Ze weten instinctief hoe ze moeten navigeren door alle weerstand op hun ideeën. Dit scherpe bewustzijn van het emotionele mechaniek stelt hen in staat om effectiever te navigeren dan de meesten.

5. Gepassioneerd

Hooggevoelige mensen voelen een diepe passie voor waar zij in geloven en zijn in staat om significante verschillen te maken in het bedrijfslandschap. Hun geest is eindeloos actief en is niet gebouwd met een 'uit knop'. Ze zijn vaak zo gepassioneerd dat ze zichzelf consumeren met hun werk en ze kunnen pas stoppen als ze een voor hun bevredigend niveau van 'klaar' hebben bereikt.

Ze zijn intens, diep fantasierijk, waarnemend en diep. Wat ze ook doen, ze geven het alles wat ze hebben. Deze kwaliteit maakt de hooggevoelige mens van onschatbare waarde als het gaat om het pionieren van nieuwe paden met en standvastige toewijding.

6. Hebben tijd en ruimte nodig voor henzelf

Omdat HSP-ers gevoelig zijn voor hun emotionele en fysieke omgeving, hebben zij tijd nodig om zich terug te trekken en weer op te laden.

Alles in het leven komt extra en vergroot binnen. Soms kan dit erg lastig zijn. Hun geest is constant bezig met creëren, ontwerpen en denken, als een draaimolen die nooit op houdt met draaien.

Ze kunnen makkelijk burn-out raken als ze niet goed op zichzelf passen. Zonder tijd om tot rust te komen en alles los te laten kan er een blokkade ontstaan in hun creativiteit, daarom hebben ze tijd voor zichzelf nodig.

7. Innovatief

Veel HSP-ers zijn introvert. Deze eigenschap gaat vaak hand in hand met creativiteit. Hooggevoelige mensen hebben een enorme rijkheid aan sensorische details. Hierdoor zijn ze afgestemd op tinten, ideeën, kleuren en texturen die vele anderen niet zien. Ze zijn instaat om de leegtes, gaten en ruimtes voor innovatie te zien die anderen vaak niet zien.

HSP-ers zijn vaak geïnteresseerd in het creëren van iets nieuws, in dingen op een andere manier aanpakken, in het creëren van producten waarvan de klant niet eens wist dat ze die nodig hebben. Ze vinden het leuk om dingen te re-designen of om dingen een compleet nieuwe bestemming te geven.

Omdat ze de voorkeur geven aan onconventionele zaken, hebben ze weinig aandacht voor de traditionele zakelijke maatstaven die veel bedrijven belemmeren in het baanbrekend zijn. HSP-ers zijn de mensen die 'het verschil' maken.

8. Vrijgevig

HSP-ers staan bekend om hun vrijgevigheid. Als je iets nodig hebt dan zullen ze proberen dit voor je te regelen, ongeacht wat hen zit zelf kost. Ze zijn echte 'team spelers' en zorgen dat iedereen in het team krijgt wat zij/hij nodig heeft om succesvol te zijn.

Ze zijn vrijgevig, liefdevol, bemoedigend en gecommitteerd aan alle mensen met wie ze een relatie hebben, of dit nu privé of zakelijk is. Vrijgevigheid en die invloed die dat heeft op het geluk en de algemene houding van anderen staat bij hen hoog in het vaandel. Ze geven vaak complimenten, waarderen anderen voor hun inzet en laten dit ook vaak blijken. Dit inspireert anderen weer in het met en voor hen willen werken.

Hooggevoelige mensen zijn baanbrekers. Doordat ze van nature innovatief zijn, doen ze dingen vaak anders of op een manier die nog nooit eerder gedaan is. Een HSP-er heeft deze karaktereigenschap ook omarmt en creëert daarmee een omgeving waarin medewerkers de tools en resources hebben om grenzen te verleggen, om uitdagingen aan te gaan en om groei te bereiken.

HSP-ers zijn nieuwsgierig, zelf-motiverend, visionair, risico nemend, constant in beweging, speels, zelf-accepterend, adaptief, reflectief, experts in patroonherkenning, leergierig, samenwerkend, duidelijk, veerkrachtig en volhardend. Met hen als leiders, zal het bedrijf met kop en schouders boven de rest uitsteken.

Wil je op de hoogte blijven? Maak dan een goede stap voor jouw bedrijf, schrijf je in voor mijn tips en check of jij een hooggevoelige ondernemer bent met de HSO Checklist.

Vind je het leuk om een keer samen te sparren over waar je tegen aanloopt?

Ik bied bv een gratis 30 minuten groei sessie aan en die kun je hier boeken

Twijfel je of je een hoog sensitieve ondernemer bent, doe dan de Quiz!
Download de Overtuigingen Transformatie Tool

 

 

 

Wij hebben ook een hekel aan spam!

Wil je meer vrijheid & helderheid in je leven?

Plan jouw Doorbraak Sessie!