Blog

jan 7, 2017

5 redenen waarom hooggevoelige mensen hun eigen bedrijf moeten hebben

Categorie: Ondernemen 
Ingestuurd door: Admin

HSO bedrijf starten

Heb je het gevoel dat je meer reflecteert dan anderen?
Merk je dat hoe andere mensen zich voelen jou (soms) bezig houdt?
Geef je de voorkeur aan rustigere, minder chaotische omgevingen?
Ga je overweldigende of emotionele situaties liever uit de weg?

Klinkt dit bekend?

Dat komt waarschijnlijk doordat je net als ik een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent.

Het is geen ziekte, het is een aangeboren eigenschap die gevonden wordt bij 20% van de bevolking. Als HSP ben je je meer bewust van subtiliteiten dan anderen. Dit komt omdat jouw hersenen informatie op een andere manier en een dieper niveau verwerken. Je voelt je ook makkelijker overweldigd dan anderen als dingen te intens, te complex of te chaotisch worden gedurende een langere periode.

Dus waarom zou je dan in godsnaam beginnen aan het intense, complexe en soms pijnlijke process van het eigen ondernemer worden?

Je zelfs maar voorstellen hoe nauwkeurig je onderzocht en bekeken wordt is al pijnlijk, toch?

Misschien denk je zelfs wel dat Hoog Sensitief zijn en je eigen zaak hebben elkaar uitsluiten. Dat het logischer is om een 9-5 baan te hebben, waarna je gewoon naar huis kan gaan en kunt zijn wie je bent.

De ervaring heeft mij geleerd dat dat simpelweg niet waar is. Voor mezelf beginnen is het beste wat ik heb gedaan en ik heb er geen moment spijt van. Een eigen zaak hebben is niet voor iedereen weggelegd, maar een HSP zijn en je eigen bedrijf hebben gaat prima samen. Denk eens aan alle succesvolle HSPs wereldwijd, die werken volgens hun eigen voorwaarden: Albert Einstein, Gandhi, Greta Garbo, Joaquin Phoenix, Woody Allen en Emily Dickinson, om er maar eens een paar te noemen. Je bevindt je in ieder geval in goed gezelschap!


Als HSP kan het soms wel lastig zijn om een goede werk/prive balans te bewaren. Ook kan het lastig zijn om werk/opdrachten te vinden die goed bij jou passen. Als ondernemer ben jij in staat om het leven te creëren wat bij jou past.

Geloof je me niet?

Kijk eens naar de top 5 voordelen van het zijn van een gevoelige ondernemer (HSO):

#1 Jij kunt kiezen met wie je wilt werken

Weet je nog all die vervelend collega's waar je gestoord van werd en die al je energie uit je zogen? Een van de meest stressvolle zaken voor HSPs is werken met mensen die extreem veel energie hebben en nodig hebben. Je kunt kiezen om NIET met zulke mensen samen te werken als je ondernemer bent. Is dat niet geweldig?

#2 Jij bepaald wanneer je werkt

Geen drama meer, niet meer worstelen om elke dag van 9 tot 5 te werken. Als HSP kan jou energie en concentratie nogal eens wisselen, gebaseerd op je eigen energie en stress niveau en alle energie om je heen. De druk om maar constant te presteren en een goed humeur te hebben, kan een enorme stress factor zijn.

Als je eigen baas bent, dan kies jij je eigen openingstijden, jij kiest wanneer je wel of niet werkt en wanneer je pauzes neemt en hoe lang die zijn. Dit stelt jou in staat om in harmonie te blijven met jezelf en de verschillende elementen die van invloed zijn op jouw humeur, je energie niveau en je productiviteit.

#3 Jij kan kiezen waar je werkt

Kantoor tuinen geven me kippenvel. Al die herrie, al die mensen, de airco.....het is net vergif voor een HSP.

Vanuit huis werken, waar het rustig is, voelt zoveel beter. Je eigen bedrijf hebben, geeft jou die flexibiliteit. Je kunt zelfs afwisselen door bv af en toe naar een café of andere plek te gaan, om te werken, waar je meer mensen tegen komt. Dit is echt geweldig voor HSPs.

#4 Je hoeft je geen zorgen te maken of je wel indruk maakt op je baas

Je baas constant in je nek hebben is voor niemand goed, vooral niet voor een HSP.

Je constant zorgen maken of je het wel of niet goed doet is vermoeiend en een eeuwige strijd voor diegenen in loondienst. Eigen baas zijn betekent dat je het niemand naar de zin hoeft te maken behalve jouzelf en je klanten (Je moet nou eenmaal geld verdienen en blije klanten hebben de neiging om je te betalen ;-) ).

#5 Je kan beslissingen nemen gebaseerd op je intuïtie

Een van de voordelen van Hoog Sensitief zijn is je verhoogde intuïtie . Je buikgevoel heeft het nooit mis en zal je nooit in de steek laten.

Als je eigen baas bent, dan kun je dat inzetten als een voordeel. Baseer je beslissingen en je instincten op je intuïtie, in plaats van overal tastbaar bewijs voor te moeten hebben. Het is jouw pad en niemand kan je vertellen wat wel of niet goed is, wat wel of niet voor jou werkt.

Er zitten een hoop voordelen aan het hebben van je eigen onderneming voor HSPs. Ja, soms is het pittig, maar de vrijheid die je ervoor terug krijgt is zo ontzettend waardevol.

Als je meer wilt leren over hoe je jouw unieke HSP gave goed kunt inzetten binnen je eigen onderneming, plan dan een Moeiteloos Ondernemen Groei Sessie met mij.

Ja, ik wil graag moeiteloos ondernemen als HSP

Twijfel je of je een hooggevoelige ondernemer bent?

Doe dan de HSO Ondernemers Quiz!

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor mijn tips en ontvang gratis de HSO Checklist.

HSO Checklist

 

 
Download de Overtuigingen Transformatie Tool

 

 

 

Wij hebben ook een hekel aan spam!

Wil je meer vrijheid & helderheid in je leven?

Plan jouw Doorbraak Sessie!