Blog

apr 7, 2016

Hoe hou je op met het absorberen van andermans energie?

Categorie: HSP 
Ingestuurd door: Admin

HSP - Arnhem

HSP-ers vragen mij regelmatig hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen andermans energie. Ik zeg altijd dat daar geen snel een eenvoudig antwoord op te geven is.

Mensen zijn vaak opzoek naar een schild om zich te beschermen of ze willen leren hoe ze een beschermende energie bubbel om zichzelf heen kunnen maken. Maar als je je eigen problemen weet, dan blijven andermans problemen niet aan jou hangen, of in ieder geval niet voor lang. De sleutel is jezelf goed leren kennen door te werken aan jezelf.

Werken aan mezelf betekende voor mij een jarenlang proces van therapieën, cursussen/workshops, maar ook opleidingen in bijvoorbeeld persoonlijke effectiviteit en alternatieve geneeswijzen, iets wat ik ook leuk vond om te doen. Want hoe meer ik over mezelf leerde, hoe beter ik in mijn vel kwam te zitten en dat zorgde ervoor dat ik nog meer wilde leren. Jarenlang heb ik me eenzaam en anders gevoeld dan anderen en was ik wat depressief van tijd tot tijd, tot ik begon aan de reis naar mijn werkelijke zelf. Een reis die duidelijkheid heeft gegeven omtrent mijn persoonlijke vraagstukken en die een nieuw licht heeft geschenen op mijn problemen en ervaringen. Dankzij die innerlijke reis heb ik nu een grote capaciteit ontwikkeld om mezelf te beschermen door gecentreerd te zijn in mezelf en te vertrouwen op mijn intuïtie, waardoor ik nu, haast als vanzelf, aanvoel wat van mij en wat van een ander is. Ik ben ook steeds meer van mezelf en mijn sensitiviteit gaan houden en ik vertrouw er nu op dat mijn hart en mijn intuïtie me geleiden.

Werken aan jezelf zorgt ervoor dat je ophoudt met het absorberen van andermans energie

Pas geleden zag ik een super video van Ralph Smart over hoe je kunt ophouden met het absorberen van andermans energie:

Hij geeft het beste antwoord op de vraag "Hoe hou ik op met het absorberen van andermans energie" die ik gehoord heb. Hij probeer dingen niet eenvoudiger voor te doen dan ze zijn en hij gaat recht op de kern van de problemen die erbij horen af, waaronder houden van jezelf.

Hier een samenvatting van wat hij te zeggen heeft:

  1. aardig gevonden wordenOnthou dat je het niet iedereen naar de zin kan maken. Accepteer dat niet iedereen je aardig vindt. Op het moment dat je dat achter je kan laten, dan kun je ophouden met het absorberen van andermans energie. Het is fijn om aardig gevonden te worden, maar het is belangrijker dat je jezelf bent. Op het moment dat jij van jezelf houdt en je jezelf kunt accepteren voor wie en hoe je bent, dan heb je niet langer de behoefte om liefde en acceptatie te zoeken bij anderen.

  2. Een uitnodiging - Kies zelf of je wel uitgenodigd wilt worden naar waar de ander je mee naar toe wil nemen. Niemand kan jouw innerlijke koninkrijk binnentreden zonder een uitnodiging. We trekken ieder individueel mens aan, bewust of onbewust. Wij hebben de macht om te kiezen.

  3. Besteed geen aandacht een zaken die je je energie leeg zuigen. "Energie vampieren", mensen die zich gedragen als een parasiet en jouw energie gebruiken om te overleven, verdienen jouw aandacht niet. Op het moment dat je aandacht aan ze besteed, geef je hen in essentie jouw energie. En waar jij je op focussed, dat groeit. Focus jij je op wat je wil of op wat je angst aan jaagt? Sta "Emotionele drive-by's", waarbij mensen hun energie bij jou dumpen en dan weer met een lichter gevoel weggaan terwijl je je zwaar en leeggezogen voelt, niet toe. Wordt geen vuilnisbak voor andermans emoties en negatieve energie. Hou van jezelf en weet wat je waard bent. Geef alleen als het 2 kanten opwerkt en dus goed voelt voor beide partijen.

  4. ademhalenHaal adem. Deze simpele handeling kan alles veranderen en is enorm krachtig. Ga de natuur in - zuiver je zintuigen. Voel dat je leeft, voel je vrij. Mediteer, dans, zing - zuiver het water in jezelf. Versnel je vibratie. Op het moment dat jouw energie niveau te laag wordt of zelfs stagneert, dan is de kans veel groter dat je andermans energie absorbeert.

  5. Neem verantwoordelijkheid voor je innerlijke toestand. Wees 100% verantwoordelijk - het is niet het probleem van de ander. Het is jouw taak verantwoordelijk te zijn voor hoe je je voelt op elk moment van de dag.

Deze richtlijnen, gegeven door Ralph, helpen mij elke dag weer in mijn leven als hooggevoelig persoon. Door deze 5 richtlijnen regelmatig toe te passen probeer ik mezelf vrij te houden van andermans energetische invloeden. Ze maken deel uit van de set basisvaardigheden die nodig zijn om als HSP-er in je kracht te staan zodat je je op je best voelt.

Vond je dit een mooie stuk of heb je op- of aanmeringen, deel ze dan alsjeblieft hieronder.

Wil je sparren over waar jij tegen aanloopt? Dat kan!

Ik bied bv een gratis HSP groeigesprek van 30 minuten aan.
Download de Overtuigingen Transformatie Tool

 

 

 

Wij hebben ook een hekel aan spam!

Wil je meer vrijheid & helderheid in je leven?

Plan jouw Doorbraak Sessie!